Обективът на професионален фотограф запечата красиви моменти от надбягванията с кучета, които се проведоха край язовир “Слаковци” – СНИМКИ

Красиви моменти от провелото се край язовир “Слаковци” надбягвания с кучета бяха запечатани от обектива на професионален фотограф, предаде репортер на Zapadno.com.

Надпреварата се проведе през изминалата събота край язовир “Слаковци” в община Брезник. В състезанието взеха участие около 50 човека от цялата страна, които впрегнаха своите кучета и показаха спортните си умения. Хора от всякакви възрасти и кучета от различни породи взеха участие в събитието. Някои от участниците бяха със семействата си и  дори си организираха приятна почивка край райското кътче на комплекса.

Надбягванията с кучета бяха част от шестата национална купа по мъшинг. В края на уморителните кросове бяха наградени най-бързите и раздадени награди и призове за първо, второ и трето място. “Тази годива в състезанието участваха кучета от 7 породи – доберман, белгийска овчарка, ризеншнауцер, бордър коли, хъски, джак ръсел и стратфорширски бултериер, мериха силите на терена и спечелиха заслужени награди заедно с техните собственици.”, съобщиха от спортен клуб “Мъшинг България”. Генерален спонсор на събитието беше шведската компания за натурални висококачествени храни, продукти и аксесоари за кучета, котки и коне Husse. Състезанието цели да популяризира и развива мъшинг спорта в България. Мъшинг спортът се практикува в България от 2008 година насам.

В състезанието участие е взела дъщерята на професионалния видео оператор, компютърен специалист и любител на кучетата от породата Сибирско хъски Стойко Якимов – Емануела. Временно зад неговия фотоапарат е била застанала жена му Моника, но и той е направил част от снимките. От обектива на професионалната снимачна машина тя е запечатала красиви моменти от надпреварата и есенните мигове край язовира. Емануела е станала 3-та при юношите и е наградена с медал за постижението.

Разгледайте още от красивите мигове на провелото се състезание, което Моника Велинова и Стойко Якимов са заснели:

Снимки: Моника Велинова и Стойко Якимов

Виж също...

Loading...