Общински съветници и БСП-Брезник излязоха с декларация срещу увеличението на цената на водата – ВИДЕО

Групата общински съветници на БСП в Брезник и Общинския съвет на БСП-Брезник излязоха с декларация за увеличение на цената на водата. Това стана ясно на провелата се днес сесия на местния мини парламент. Декларацията беше включена като допълнителна точка в дневния ред на заседанието, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник Иван Ставрев, на когото беше дадена думата да представи декларацията пред съветниците, общинската администрация, кметове, кметски наместници и гости в залата поясни, че тя излиза с малко закъснение. Това се наложи, тъй като общинските съветници от група на БСП и Общински съвет на БСП-Брезник са чакали да се проведе разговора с управителя на ВиК-Перник на последното заседание на Общинския съвет. С декларацията беше изразено несъгласие с увеличение на цената на 1 кубик питейна вода в община Брезник. “Това увеличение не е продиктувано от никакви вложени средства направени за подобряване на водопреносната мрежа, както в града така и в селата. Не са взети никакви мерки за промяна качеството на питейната вода. Увеличението на цената от ръководството на цената от ВиК ЕООД – Перник е продиктувано от решение на Комисията по енергийно и водно регулиране. Считаме, че това е в противоречие в декларациите, които прави политическа партия ГЕРБ за подобряване състоянието на българския народ. Община Брезник участва в Общото събрание на ВиК ЕООД – Перник. Общинският съвет е пренебрегнат в решението за увеличаването на цената.”, гласи част от декларацията, която можете да чуете в пълния и вид чрез видеото по-долу. Декларацията, която беше изчетена е изпратена до Общински съвет-Брезник.

Цената на водата за питейно-битови нужди беше увеличена от 1 септември 2017 година в цялата страна. В края на месец август тази година Комисията за енергийно и водно регулиране отговори какви са основанията за увеличение на цената на питейната вода в община Брезник, както и останалите общини в област Перник. Прочетете още по темата: КЕВР оповести пред Zapadno.com какви са основанията за двойното увеличение на питейната вода в Брезнишко

Вижте още подробности от декларацията и темата във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...