След работна среща: ВиК-Перник дължи 294 760 лева и 85 стотинки на брезнишкото водопреносно дружество, които се изплащат поетапно – ВИДЕО

Близо 300 хиляди лева са задълженията на ВиК-Перник към брезнишкото водопреносно дружество. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет-Брезник, на което беше оповестена информация от работна среща, която се е състояла във ВиК-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията беше дадена думата на общинския съветник Росен Огнянов, който представи информация за среща между представители на Общински съвет-Брезник и управата на ВиК-Перник, която се е състояла преди около 10 дни. “Направихме една работна среща. Там въпросът за цената на водата така и не беше повдигнат, защото ни дадоха ясно да разберем, че това е държавна политика – не се решава от акционерите в така нареченото дружество, а едва ли не се пуска от КЕВР, по техни думи. Във връзка със задълженията и във връзка с изнесената информация, че едва ли не 14 хиляди лева ВиК-Перник е надплатило към нашето дружество – цифрите казват съвсем различно. По последната справка на главния счетоводител на ВиК ЕООД общото задължение на ВиК-Перник към нашето водоснабдяване е 294 760 лева и 85 стотинки. Това е задължение към 30 септември. Много обнадеждаващи обещания от тяхна страна не получихме, тъй като според заместник-управителя господин Симеонов въпросните средства биха могли да се изплатят към нашата фирма след получаване на голям заем в размер на 2 милиона доколкото разбрах, с което напълно ще погасят задълженията си към Беломорската басейнова дирекция и съответно задълженията им към нас. Но това определено не звучеше много обнадеждаващо. В рамките на 5-6 месеца казаха, че би могло да се случи това нещо. Споразумението е ясно, че не го изпълняват, тъй като тука виждаме по едни справки, че през 2016 година дължимата сума към нашата фирма е била в размер на 258 301 лева, а към 30 септември сумата е нараснала на 294 760 лева. Така че не може да говорим за никакво надплащане, а напротив.”, каза общинският съветник Росен Огнянов.

Изнесените данни предизвикаха кратки дебати в малкия салон на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”, където се проведе заседанието. Председателят на Общинския съвет Виолета Младенова поясни, че ВиК-Перник е потвърдило тези задължения към ВиК-Брезник. “Потвърдиха, че имат тези задължения към нас. Обещаха да спазват споразумението и още същия ден преведоха 10 хиляди лева, на другия ден още 7. Аз се чух със счетоводителя на ВиК вчера и каза, че идват по-малки пари.”, добави Виолета Младенова.

Вижте какво още казаха общинските съветници във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...