Част от град Брезник остана без вода заради два нови теча по главния водопровод на улица “Андрей Михайлов”, който аварира и в началото на месеца

Нови два теча се появиха по главния водопровод на улица “Андрей Михайлов” в град Брезник. От сутринта екип на ВиК-Брезник работи по отстраняване на аварията, предаде репортер на Zapadno.com.

Заради теча е спряно водоподаването в къщите, офисите и бензиностанцията в района на бившето военно поделение. Очаква се в късния следобед или привечер водата отново ще потече от чешмите. Движението на автомобили в района на аварията е ограничено и се извършва само в едната свободна пътна лента. Въведеното ограничение на движението обхваща 20-30 метра.

Тръбата се е пукнала на две места, които са близо до предишния теч, който беше отстраняван в началото на месец октомври. Служителите на брезнишкото ВиК казаха, че най-чести проблеми с водопровода в града имат на улица “Андрей Михайлов” и “Нестор Петров”.

Проблемът с честите аварии по водопровода идва от това, че надхвърля 50 години, откакто е поставен и не е подменян. На провелата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Брезник беше дискутирана темата с увеличение на цената на водата и необходимостта от инвестиции по водопреносната мрежа.

Виж също...

Loading...