За първи път детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото училище “Васил Левски” ще участва в Националния конкурс „Пиленце пее“ в град София

Децата от танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски” – град Брезник ще вземе участие в шестото издание на Националния музикален и танцов конкурс “Пиленце пее” в град София. Това съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на групата Яна Кираджиева.

Националният музикален и танцов конкурс ще се проведе от 28 октомври до 11 ноември в много зали в град София, под патронажа на Министерство на културата на Република България, кмета на град София – Йорданка Фандъкова и кмета на столичния район ”Красно село” – Христо Апостолов. Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор, както и песните на великата певица Надка Караджова. С общи усилия – организатори и професионално жури ще дадат шанс и мотивация на фолклорните таланти да творят, да се усъвършенстват и да излязат на открито съревнование за доказване на своя талант. Конкурсът „Пиленце пее” дава големия шанс на талантливите и амбициозни изпълнители да стъпят на авторитетна сцена, като много медии ще отразят това тяхно представяне и документират тяхното награждаване.

Тази година ще се раздадат специални стипендии за ТРЕТА възрастова група участници (от 13 до 17-годишна възраст), независимо къде са се подготвяли – музикално училище, паралелка с разширено изучаване на народно пеене, читалище и други, съобщават организаторите на събитието.

Детският танцов състав “Граовчета” към брезнишкото училище “Васил Левски” ще се изяви на сцената на “Пиленце пее” в събота (28 октомври). По програма съставът ще се изяви първи и ще представи “Шопска ръченица” и “Джиновско хоро”. “За първа година година ще вземем участие, и се надяваме тази учебна година също да ни е успешна и реализирана. С този конкурс откриваме и започването на тази учебна година 2017-2018. На децата пожелавам да са винаги борбени, усмихнати и уверени в себе си в това с което се занимават.”, сподели ръководителят на танцовия състав Яна Кираджиева.

Виж също...

Loading...