Полицията и местната власт в Брезнишко ще посещават лично възрастните хора и ще им дават листовки срещу телефонните измами

Областна дирекция МВР-Перник, Районно управление “Полиция”-Брезник и Община Брезник предприемат съвместни мерки срещу зачестилите телефонни измами на възрастни хора в региона, предаде репортер на Zapadno.com.

Във връзка със зачестилите телефонни измами на възрастни хора в община Брезник. Направен е списък, в който са извадени като имена и адреси всички възрастни хора по населените места. Те ще бъдат посетени от служителите на полицията, кметове на населени места или представители на местната власт. Възрастните хора ще получават листовка, в която са описани най-честите телефонни измами, как да реагират, ако станат жертва на измама и на кои телефони да сигнализират при такава ситуация. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Чрез инициативата ще бъдат обхванати абсолютно всички възрастни хора. Мерките, които се предприемат ще бъдат първо в община Брезник заради зачестилите случаи на телефонни измами, а след това инициативата ще обхване и другите общини в Пернишка област, допълниха още от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Само преди 2 дни 86-годишен брезничанин беше измамен с 8 000 лева от мним полицаи, а в началото на седмицата 72-годишна брезничанка също падна в клопката на телефонните измамници.

Виж също...

Loading...