Специални съоръжения срещу снегонавявания ще бъдат поставени по най-проблемния пътен участък през зимния сезон отсечката Перник – Мещица – Брезник – ВИДЕО

Пътният участък в отсечката Перник – Мещица – Брезник е най-проблемният в региона през зимния сезон заради снегонавявания. Специални съоръжения срещу снегонавяванията ще бъдат поставени в продължение на 5-километров участък в района. Това стана ясно на пресконференция по повод стартиращата акция на полицията “Зима”, която се проведе в сградата на Областна дирекция МВР-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

В пресконференцията участие взеха началникът сектор “Пътна полиция” към ОДМВР-Перник главен инспектор Слави Лазов, директорът на секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева, председателят на СБА за Перник Мартин Велков, полицейският инспектор от “Видеоконтрол” и отговорник за превенцията в сектор “Пътна полиция” Величка Батева и говорителят на пресцентъра на ОДМВР-Перник Венцислав Алексов.

Най-трудният участък за поддържане през зимния сезон е пътната отсечка между Перник и Брезник, през село Мещица. При обилни снеговалежи често в този район се образуват снегонавявания, които създават трудност както за автомобилите, така и за почистващата техника. Специални съоръжения, които да спират образуването на снегонавявания ще бъдат поставени в района на пътната отсечка. “Най-тежък е пътят между Перник и Брезник заради навявания. Там винаги се затваря по няколко пъти. И вече в района към Режанци – там винаги има затваряне на пътища просто от снегонавявания. Имаме готовност към Пътното за около 5 километра снегонавявания, но още не са дошли съоръженията. Те си имат по договор задължение. При Радомир също се получават тези снегонавявания. Когато се подаде информация за силни ветрове може да се реагира и да се поставят, защото това са съоръжения, които се поставят временно не са за целогодишно.”, каза главен инспектор Слави Лазов. Снегонавяванията са проблемът в област Перник през зимния сезон. При нормален снеговалеж снегопочистващата техника се справя по пътищата в региона, допълни още главен инспектор Слави Лазов.

От БЧК-Перник съветват жителите на област Перник да не използват автомобилите си при неблагоприятни метеорологични условия през зимния сезон. Структурите и доброволците на БЧК в общините в Пернишко са подготвени да съдействат на бедстващи хора. Специален екип е изграден за действия при бедствия. Екипът е оборудван и за работа в зимни условия. Общинските организации на БЧК в Брезник и Трън взимат пряко участие в разпространяването на важна информация до водачи на моторни превозни средства и пешеходци. Досега не се е налагало на организациите на Червения кръст в Брезник и Трън да съдействат в бедстващи ситуации. Това сподели директорът на секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Една от темите, които бяха представени беше превенция и данни за нарушенията по пътищата в област Перник, подготовката на полицията за предстоящия зимен сезон и други важни мерки свързани с акция “Зима”.

Вижте какво още казаха представителите на полицията, БЧК-Перник и СБА за Перник чрез видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...