Ученици от основното училище на село Ноевци развяха българския трибагреник и знамето на Община Брезник на паметника на Съединението в Пловдив

Проектът “Училище на колела” даде възможност на ученици от основно училище “Христо Смирненски” – село Ноевци да посетят град Пловдив и да научат повече за историята чрез разходката, научи Zapadno.com.

Екскурзиите по проекта са напълно безплатни за децата и техните родители, защото всичко е за сметка на организаторите. Ученици и учители от Ноевци са посетили Пловдив през почивните дни, където са се докоснали до българската история, култура и география. Децата са разгледали Античният театър, Античният стадион, Регионалния природонаучен музей, паметника на Съединението на Княжество България и Източна Румелия и други места в града. Участниците в екскурзията са си направили и снимка за спомен със знамената на Република България и Община Брезник пред паметника на Съединението.

Чрез проекта “Училище на колела” ученици от двете училища в община Брезник съчетават приятното с полезното – докосват се до историята, културата и географията на България, забавлявайки се на екскурзията. Проектът е на Община Брезник с подкрепата на “Асарел Инвестмънт” АД.

“Учениците от село Ноевци също се включиха в проекта „Училище на колела“. В последните 3 седмици всички деца от Брезник имаха възможност безплатно да посетят различни места от България, свързани с географията, историята и културата на страната. През миналия уикенд обхватът на образователните екскурзии беше разширен като в тях се включиха и децата от Ноевци. След реализация на тази инициатива – във връзка с предстоящия Ден на будителите – поднасяме поздрави и най-добри пожелания към всички учители, които се ангажираха и успешно реализираха образователните пътувания за децата на община Брезник. Бъдете здрави и все така отдадени на образователната си мисия!”, съобщиха от “Трейс Рисорсиз” на официалната си Фейсбук страница.

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Loading...