Изнесени офиси на “Инспекция по труда”-Перник отварят врати в градовете Брезник и Трън, където граждани могат да подават жалби и сигнали

Изнесени офиси на “Инспекция по труда”-Перник ще отворят врати в края на работната седмица в общините Брезник, Трън и Радомир, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието е по повод 110-годишнината от основаването на “Инспекция по труда”, която е създадена с Указ на княз Фердинанд През 1907 година е създаден Инспекторатът по труда – първообразът на днешната Инспекция по труда в България, която е една от най-старите институции в България. “В национален мащаб предприехме инициативата за изнесени офиси в три общини, тъй като такъв е капацитетът засега. Ако има интерес не е проблем да продължим тази инициатива. Идеята е да сме по-близо до гражданите и събитията да се случват и извън областния град.”, каза директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник Любомир Владимиров. Той допълни, че в офиса на дирекцията в Перник непрекъснато има експерти, които могат да съдействат на гражданите.

Чрез изнесените офиси Инспекцията ще представи своята дейност и ще бъде дадена възможност на гражданите да задават въпроси към представителите на институцията. Експертите ще реагират на жалби и сигнали, ако гражданите направят такива на срещите.

Изнесените офиси ще отворят врати в 10:00 часа на 3 ноември (петък) в градовете Брезник, Трън и Радомир. В градовете Брезник и Трън срещата ще бъде в заседателната зала на общинските администрации.

Виж също...

Loading...