Модерна охранителна камера и нови масивни табели борят незаконното изхвърляне на боклуци на закритото депо за битови отпадъци край град Брезник

Община Брезник успешно се бори с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци на закритото депо за битови отпадъци край града. В района на сметището е поставена модерна камера, която обхваща периметъра около него и са подменени старите дървени табели с метални, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на лятото информационният сайт Zapadno.com информира, че откакто депото за битови отпадъци е закрито то продължава да се използва, но не от Общината, а от недобросъвестни граждани. Освен това набезите, които идвали на сметището събаряли поставените от общинската администрация забранителни табели. Припомнете си: Незаконно се изхвърлят боклуци на закритото депо за битови отпадъци край град Брезник, където нарушители са съборили забранителни табели – СНИМКИ

Община Брезник предприе мерки за справяне с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци на сметището. В края на месец юни решението беше одобрено на заседание на Общински съвет-Брезник.

От известно време модерна охранителна камера дебне за нарушители. Сменени са и старите дървени табели, на които забраняваха изхвърлянето на отпадъци на сметището и информираха за санкциите свързани с това. “Камерата и табелите са поставени със средства на Общината с цел да се въздейства на нерегламентираното изхвърляне на боклук на сметището.”, каза зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров. След поставянето на камерата и новите табели наблюденията на общинската администрация са, че порочната практика да се изхвърлят отпадъци от недобросъвестни граждани е преустановена. От Общината се надяват, че тази тенденция ще продължи и занапред.

Виж също...

Loading...