Директорът на училището в село Ноевци: Учителят освен, че учи децата изгражда и тяхната ценностна система, за да могат да бъдат хора

В Деня на народните будители директорът на основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци Ивелина Ангелова се чувства будител. Това каза тя пред репортер на Zapadno.com.

Мисията на учителите в село Ноевци е освен да учат децата, да ги карат и да бъдат хора. “Човек може да бъде такъв, ако наистина има някакви ценности. Ценностната система може да се изгради само, ако това нещо е свършил учителят – и в детската градина, и в училището. В пълния смисъл на думата се чувствам като будител.”, сподели Ивелина Ангелова.

Качествата, които трябва да притежава учител, за да бъде съвременен будител е търпение и възрожденски дух. Това каза още директорът на основното училище в село Ноевци и пожела: “Пожелавам на всички колеги, когато вечер се прибират от работния ден наистина да могат да се усмихнат, да се чувстват удовлетворени и да си кажат: Днес събудих в децата това, това и това.”, завърши Ивелина Ангелова.

Виж също...

Loading...