Есента премени улици и обществени места в град Брезник с нови нюанси, които бяха заснети от обектива на любител-фотограф – СНИМКИ

Есенни нюанси промениха изгледа на улици и обществени места в град Брезник. Новата премяна беше забелязана и заснета от любителят-фотограф Ваня Иванова, която е възпитаничка в местното училище. Фотосите, които са заснети през днешния ден са запечатали красотата на есента, която заобикаля брезничани и гости на града, видя Zapadno.com.

Любителят-фотограф Ваня Иванова е есенна ваканция до началото на следващата седмица. Тя е избрала един нестандартен начин да прекара първия ден на своята почивка от училищните занятия. Въоръжена с фотоапарат в ръка, Ваня е запечатала моменти от новата премяна на дървета и храсти в град Брезник преди предстоящата зима. Фотографирането е любимото хоби на младото момиче, което наскоро представи и първата си публична презентация за заниманието и. Снимките, които е заснела са споделени във Фейсбук групата “Фотография“.

Есента, както и останалите сезони се дължат на наклона на земната ос, който е 23.5 градуса спрямо орбиталната равнина в която се движи Земята. Поради този наклон различни части на планетата са подложени на различно осветяване от страна на Слънцето. Астрономическата есен започва в деня на есенното равноденствие, така наречената есенна равноденствена точка, която е около 22 септември за Северното и 20 март за Южното полукълбо. В този ден директните слънчеви лъчи падат точно върху екватора. След този ден, ъгълът на слънчевите лъчи непрекъснато намалява, поради което слънчевото греене и радиация намаляват значително. Вследствие настъпва понижение на температурите с преобладаващо хладно време. Есенното понижение на температурите става със същия темп, както и пролетното повишение.

Освен термини есенният сезон е и красота, която ни заобикаля. Именно това е заснето на снимките на младата брезничанка Ваня Иванова. Ключови места в Брезник като Градската, районите около централния площад и храм-паметника “Свети Георги Победоносец”, “Кръглата” и други части от града са запечатани на фотосите с новата премяна. Есента в малкия град е по-красива от тази в големите населени места, защото тя носи със себе си своето спокойствие на ежедневието в общността, в която всички се познават.

Ако сте от Брезник, но сте далеч от града и скоро не сте си идвали или пък ежедневието ви е свързано с него, но не сте забелязали есенната премяна на улици и обществени места, наваксайте си от следващите снимки.

Снимки: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...