Пръч счупил стъкло на информационния център в парка на Ждрелото на река Ерма, след като зърнал отражението си

Инцидент с пръч е станал на туристическия информационен център в парка на Ждрелото на река Ерма. Пръчът счупил с рогата си стъкло на една от вратите на центъра, научи Zapadno.com.

Животното предизвикало инцидента след като видяло отражението си в стъклото и помислило, че насреща му има друг пръч. Вследствие на случката са били нанесени леки материали щети на една от двете странични врати на терасата на сградата. Инцидентът е станал през месец октомври и е бил заснет от охранителна камера на парка.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова потвърди за случая като поясни, че е бил подаден сигнал до полицията. Счупеното стъкло е било сменено с ново. На въпрос дали Община Трън ще предприеме превенция за опазване на парка, Цветислава Цветкова отговори: “Достатъчно превенция има на парка – има камери, има DVR поставен долу. Вижда се всичко каквото се случва в парка, а на единия от собствениците на животните имаме направени, да не кажа голяма дума може би около 20 предписания и акта, които той нито е заплатил в Общината и така нататък. Просто това е човешка немарливост. Все пак мисля, че поне малко трябва да сме добросъвестни, но явно не можем да разчитаме на това нещо.”, каза Цветислава Цветкова. Тя е права, че човешката немарливост води грозни гледки, особено покрай туристически забележителности като Ждрелото на река Ерма.

Човек на Zapadno.com посети парка и за пореден път установи, че хора и животни го замърсяват. Част от разрушените или откъртени елементи в района все още не са оправени. В близост до барбекютата се забелязват пресни изпражнения на кози. Туристите дръзнали да посетят парка биха се шокирали от гледката, която е примесена с празен чувал от цимент до циментирания постамент на чешма, която сдружение “България за Трънско” се е заело да изгради. Ангажиментът за градежа е на сдружението, а общинската администрация единствено съдейства при необходимост за това. “Миналата седмица звъннаха, че искат хора да им избият основите съответно ние сме се отзовали.”, каза Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...