Слаб интерес на картофопроизводителите спъва провеждането на празника на картофа в Трън, който и тази година е под въпрос

Провеждането на празника на картофа в град Трън тази година отново е под въпрос. Като основен проблем за това е слабият интерес от страна на картофопроизводителите, каза за Zapadno.com кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Празникът е заложен в културния календар на Община Трън, но дали ще се проведе зависи предимно от участниците – картофопроизводителите. Всяка година от общинската администрация питат производителите в Трънско дали ще участват в изданието. “Ние по принцип имахме идея това да се случи тази година. Ще говоря и с читалището, за да преценим нещата и ще ги питаме пак. Ако съответно проявят интерес ще го направим празника за нас не е проблем. Имаме фиксирана дата в културния календар, защото така се изисква, но тази дата винаги се променя. Празникът винаги се е провеждал през ноември като датата се определя допълнително, защото културния календар се прави предходната година. Не можем точно да регламентираме и да заковем една дата за следващата година. Така че това е променлива дата и пускаме съобщение на сайта на Общината.”, каза Цветислава Цветкова.

Традиционно събитието се провежда на площада пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. В годините се е била създала и традиция на празника да има кулинарна изложба с дегустация на ястия, които са приготвени от картофи. Дали тази година събитието ще се проведе предстои да разберем.

Виж също...

Loading...