Сръбският ТИР поднесъл на мокрия път преди да провисне от моста при местността “Секирица”, а камион за дърва изтегли тежкотоварния автомобил заедно с шофьора му – СНИМКИ

Инцидентът с провисналия над дере в местността “Секирица” сръбски ТИР е бил поднесъл на мокрия асфалт в завоя преди моста. Това каза първо за Zapadno.com директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Емил Марков.

Сутринта на мястото на инцидента бяха полицейски и пожарни екипи, кран, екип на Национална служба “Гражданска защита” и алпинисти. На място бяха и директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Емил Марков, кметът на Община Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев и началникът на Районно управление “Полиция”-Трън Жанета Соларова.

Инцидентът е станал около 22:30 часа. Веднага на мястото са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Национална служба “Гражданска защита”, които до тази сутрин работиха за изваждане на тежкотоварния автомобил, който е бил надвиснал от моста на височина над 10 метра. ТИР-ът се е движил от Сърбия, когато е поднесъл в моста.

Заради произшествието се наложи движението на автомобили в отсечката град Трън – село Филиповци да бъде ограничено и пренасочено през обходен маршрут през селата Велиново и Глоговица. В 9 часа ТИР-ът беше изтеглен с камион за дърва на отбивка преди трънското село Филиповци. Невредимият сръбски шофьор Милош също помагаше в изтеглянето на машината. Очаква се движението по второкласен път 63 в отсечката град Трън – село Филиповци да бъде пуснато до минути.

Разгледайте още снимки от мястото на инцидента, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...