Сръбски ТИР се завъртя на пътя между Трън и село Филиповци и надвисна от моста при местността “Секирица”, алпинисти са извадили шофьорът от кабината, който е бил изключително уплашен

ТИР със сръбска регистрация надвисна от моста на село Секирица, разклонението за село Врабча преди град Трън. Инцидентът е станал около полунощ. ТИР-ът е сръбска гондола, която се връщала към Сърбия празна, пише zaPernik.com.

Вследствие на мокър участък, ТИР-ът се завърта, а кабината му надвисва над моста при местност “Секирица”. На секундата е създаден спасителен щаб, ръководен от комисар Марков координиран с областния управител на Перник Ирена Соколова. Алпинисти с помощта на пожарникарска стълба са минали под кабината на ТИР-а и са извадили шофьора с въжета и кош за обезопасяване. Преди да се извърши тази манипулация ТИР-ът е бил специално укрепен, за да не полети целия през моста, пише още ZaPernik.com.

Сръбският шофьор е висял 50 минути в кабината над пропастта. Бил е изключително уплашен. Наложило се е да бъде спряно електричеството на целия град Трън, докато върви операцията по спасяване. Движението на автомобили също е било спряно. Шофьорът на ТИР-ът ще бъде настанен през нощта в специална стая в пожарната в град Трън. В момента вървят проверки за алкохол и други нужни проби.

Към мястото на инцидента пътува голям кран, който ще издърпа надвисналия от моста камион. Сутринта областния управител на Перник Ирена Соколова  ще бъде на място и ще се види лично с шофьора.

Виж също...

Loading...