Ден на отворените врати се организира в Районен съд-Брезник, където граждани могат да се запознаят с работата на съдебната институция

В Районен съд-Брезник ще се проведе Ден на отворените врати, съобщиха за читателите на Zapadno.com от съдебната институция.

Инициативата ще се проведе в началото на следващата седмица. Чрез Деня на отворените врати гражданите и обществеността имат възможност да се запознаят с процеса на правораздаване, както и структурите и функциите на съдебните институции. Посетителите ще могат да видят и спецификата на работа на съдебните служители с цел повишаване на правната култура на гражданите.

Районен съд-Брезник ще проведе инициативата на 20 ноември (понеделник) и ще продължи през целия работен ден. Всеки, който желае да се запознае с работата в съдебната институция може да заповяда в брезнишкия съд след 10:00 часа.

В края на месец октомври в Районен съд-Трън също се проведе Ден на отворените врати. Денят в трънския съд беше отбелязан с посещение на ученици от местната гимназия “Гео Милев”. Децата бяха информирани за работата на съдебните служители като им бе предоставена възможност да посетят и деловодствата на съда, Съдебно-изпълнителната служба, както и Службата по вписвания. Запознаха се още и с работата на главен счетоводители и административен секретар.

Виж също...

Loading...