Изгориха близо 700 килограма наркотични вещества – екстази, марихуана и хероин, които по цени на “черния пазар” възлизат на около 103 милиона лева

Днес в инсинератора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите, изгоряха 696 килограма наркотични вещества, от които 236 килограма марихуана, 411 килограма хероин и 35 килограма екстази. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

Наркотичните вещества са задържани по 1140 преписки. Общата стойност на унищожените наркотици по цени на “черния пазар” е около 103 милиона лева. Унищожават се само тези количества наркотични вещества, за които има влезли в сила присъди или за тях са издадени постановления на прокуратурата. Наркотиците са задържани от правоприлагащите органи – Агенция “Митници” и Министерство на вътрешните работи.  За седемнадесет години Агенция “Митници” организира и осъществи 59 процедури по унищожаване на наркотични вещества с общо количество над 39,4 тона.

Снимка: Пресцентър на Агенция “Митници”

Виж също...

Loading...