Перничанин и столичанка са откраднали иконите от храма в брезнишкото село Режанци, които полицията е открила и иззела от оказионни магазини в София

Перничанин и столичанка застават пред съда за кражба на 100-годишни икони, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

През месец юли тази година, от църквата в брезнишкото село Режанци били откраднати 12 дървени икони, един дървен кръст и китра. По данни на експерти иконите са 100-годишни и стойността им е над 11 000 лева.
Служители на Районно управление “Полиция”-Брезник започнали досъдебно производство по случая. Непрестанната работа се увенчала с успех. Органите на реда установили извършителите – 30-годишният Ю. М. от град Перник и 25-годишната З. И. от град София. Двамата живеели на семейни начала. Майката на мъжа пребивавала в село Режанци и те често ходили там. Откраднатите вещи са били продадени в столицата и след това препродавани през оказионни магазини. Всички са намерени и иззети.

Ю. М. и З. И. са привлечени като обвиняеми. До този момент не са познати на полицията с криминални прояви. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура-Брезник.

Виж също...

Loading...