Съдия Роман Николов от брезнишкия съд предаде лекция за властите в България, съдебната система и Висшия съдебен съвет на осмокласниците от училището в град Брезник

Съдия Роман Николов от Районен съд-Брезник проведе лекция в средно училище “Васил Левски”. Лекцията беше проведена пред ученици от 8 “а” и 8 “б” клас, съобщиха за читателите на Zapadno.com от съдебната институция.

Темата на лекцията беше: “Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет”. Съдебният час е продължаване на реализирането на образователната програма и участието на Районен съд-Брезник в Образователна програма “Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” в Органите на съдебната власт през учебната 2017/2018 година. Лекциите се провеждат по предварително установен график.

Такива часове се проведоха в брезнишката гимназия и през миналия учебен срок. През учебната 2016/2017 година учениците от 7 до 12 клас на училището научиха повече за съдебната система и правата им като граждани на Република България.

В началото на следващата седмица в Районен съд-Брезник ще се проведе Ден на отворените врати. На 20 ноември през целия работен ден граждани ще могат да посетят съдебната институция и да се запознаят със спецификата на работа.

Снимки: Районен съд-Брезник

Виж също...

Loading...