Водопроводът на трънското село Парамун е спукан в частен имот, където в понеделник екип на ВиК ще отстрани аварията

В началото на следващата седмица проблемът с водоснабдяването на трънското село Парамун се очаква да бъде решен. Комисия е установила къде е проблемът, който накара жители на селото да заплашат с неплащане на сметките за вода, предаде репортер на Zapadno.com.

На 7 ноември, както първо Zapadno.com информира, жители на село Парамун със съдействието на кметския наместник Гергана Гигова са пуснали заявление в Община Трън и ВиК-Перник. В документа парамунчани са заявили, че ако не се разреши проблемът хората ще спрат да плащат сметките си за вода. Два дни след това, на провелата се на 9 ноември сесия на Общински съвет-Трън общинският съветник Ташко Минков оповести, че жители на трънското село имат намерение да започнат подписка за отделяне на населеното място от Община Трън и преминаването към съседната Община Брезник. Решението за това все още не било взето, но хората били в готовност да предприемат мярката с подписка в случай, че Община Трън не разреши проблемите с водоснабдяването на селото. Това каза Ташко Минков на провелото се заседание. Ако сте пропуснали, прочетете по темата: Жители на Парамун имат намерение да спрат да плащат сметките си за вода, ако не се разреши проблем с водоснабдяването на трънското село

Тази седмица е била сформирана Комисия с представител на ВиК, общинската администрация и кметството на Парамун, за да се изясни проблемът с водата. Тя е установила, че водопроводът на селото е спукан в частен имот. Комисията е излязла с протокол, който е изпратен до управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов и областният управител на Перник Ирена Соколова. Това каза пред Zapadno.com кметът на Община Цветислава Цветкова. “Междувременно сме открили къде е проблемът. Оказа се, че имотът е на починал дядо, който има много наследници. Имотът е бил оставен без поддръжка и надзор дълги години. Чрез Районното управление в Трън успяхме да се свържем с наследниците на имота, тъй като ВиК не може да влезе да отстранява авария без собствениците на имота. Така че в понеделник ще дойдат някои от наследниците, за да осигурят достъп на ВиК за отстраняване на аварията.”, каза Цветислава Цветкова. В началото на следващата седмица екипи на водопреносното дружество със специализирана техника ще отстраняват на място аварията.

Виж също...

Loading...