Спортна бомба! Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) издига Любослав Пенев за кандидат за президент на БФС

Известният български футболист, централен нападател и треньор по футбол Любослав Пенев ще бъде издигнат за кандидат за президент на БФС от футболен клуб “Черногорец” (Ноевци), научи Zapadno.com.

Самият Любослав Пенев е дал съгласието си за издигането на неговата кандидатура за президент на БФС от футболния тим на брезнишкото село Ноевци. През днешния ден Българският футболен съюз ще бъде уведомен за кандидатурата. Датата на съобщаване на кандидатурата не е случайна – 17.11. На тази дата през 1993-та година България бие Франция във футболен двубой. В решаващия момент Любослав Пенев подава пас за гола на Емил Костадинов.

Очаква се Конгресът на БФС да се проведе през месец февруари или месец март 2018 година. На него ще бъде избран новият президент на БФС. При преизбирането си преди 3 години сегашният президент Борислав Михайлов беше обявил, че това ще му е последен мандат.

Любослав Младенов Пенев е български футболист, централен нападател и треньор по футбол, селекционер на националния отбор по футбол на България. Роден на 31 август 1966 година в Добрич. Пенев е юноша на ЦСКА, където дебютира и в професионалния футбол през 1984 година, когато е само на 18 години. В края на 80-те години ЦСКА е мястото, където се развиват много от играчите, постигнали четвъртото място на световното първенство през 1994 г. Любослав Пенев е съотборник в ЦСКА с Трифон Иванов, Емил Костадинов и Христо Стоичков. С ЦСКА Пенев печели шампионската титла два пъти (1987 година и 1989 година) и купата на България три пъти (1987 година, 1988 година и 1989 година). През 1989 година, едва 23-годишен, става играч на испанския гранд „Валенсия“. Избран за най-добър футболист на България за 1988 година. Има 62 мача и 14 гола за националния отбор. През пролетта на 1994 година получава диагноза рак на тестисите, заради което и пропуска финалите на световното първенство в САЩ. Треньорската му биография е богата, а отборите ЦСКА (София), “Литекс” (Ловеч), “Ботев” (Пловдив) и Националният отбор на България са усетили професионализма му на треньор.

Виж също...

Loading...