С едноминутно мълчание в град Брезник започна дискусионния форум посветен на десетата година от членството на България в ЕС

С едноминутно мълчание започна поредният дискусионен форум, посветен на десетата година от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото през 2018 година Българско председателство на Съвета на ЕС. Поводът е тежката катастрофа край село Микре, при която загинаха 9-има души от град Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Областният управител Ирена Соколова е в постоянен контакт със своя колега от Ловеч Георги Терзийски и ресорните министри и следи състоянието на оцелелите при трагичния инцидент.

Събитието, състояло се в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, откри заместник-областният управител Иво Иванов.

Главният секретар на Областна администрация Перник Цветана Пиралкова пък припомни в презентация пътя, който България е изминала като член на Европейския съюз в последните десет години. Те представи и значими проекти за община Брезник, реализирани с европейско финансиране, както и приоритетите на страната ни като ротационен председател на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.

Последният дискусионен форум ще бъде в община Радомир на 22 ноември.

Виж също...

Loading...