Пътят между брезнишките села Кошарево и Гигинци придобива нова визия – запълнени дупки и почистени отводнителни канавки – СНИМКИ

Пътната отсечка свързваща брезнишките села Кошарево и Гигинци се ремонтира. Фирма за пътно поддържане е изкърпила дупките като е асфалтирала проблемните участъци. Тези дни в няколкокилометровата отсечка работи багер, който изчиства отводнителните канавки покрай шосето, предаде репортер на Zapadno.com.

Канавките не са били почиствани повече от 20-30 години. Растителност и земна маса са запушили съоръженията, които мощен багер премахва. Очаква се до няколко дни крайпътните канавки да са почистени и да функционират по предназначение. Хората, които преминават редовно през отсечката забелязват промяната, която дори е обхванала и пътя в началото на село Кошарево, където също са изкърпени дупки. На следващата снима може да видите как изглеждаше част от пътя през изминалото лято.

През месец май тази година Община Брезник обяви обществена поръчка за ремонт на част от уличната мрежа и тротоари и част от общинската пътна мрежа в Брезнишко. Поръчката беше обособена по две позиции – “Основен ремонт на част от уличната мрежа и тротоари на територията на Община Брезник” и Основен ремонт на част от общинската пътна мрежа на територията на Община Брезник“.

През последните месеци улици и тротоари в град Брезник също бяха ремонтирани. По други пътища, които са част от общинската пътна мрежа в Брезнишко също са извършени или ще се извършат ремонтни дейности.

Разгледайте още снимки от пътя между Кошарево и Гигинци, който се ремонтира:

Виж също...

Loading...