Понижението на температурите и слабите превалявания от дъжд е възможно да образуват нетрайна, временна снежна покривка в Трънско

В югоизточните части на страната в неделя и понеделник ще се създадат условия за значителни валежи от дъжд. В неделя от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, съобщава kanal3.bg.

Студената пенетрация от север-северозапад ще активизира намиращата се южно от страната ни област на ниско атмосферно налягане и по Егейското крайбрежие, проливните зони и Южното Черноморие ще се създадат условия за по-съществени валежи. В западната половина на страната преваляванията ще са по-слаби, но по високите места, включително в районите на София, Перник, Трънско и Предбалкана, заради ниските температури ще превали и сняг и е възможно образуването на нетрайна, временна снежна покривка.

В неделя вече вятърът ще се усилва, в средните и високи части ще превалява сняг, а вятърът ще се усили. Според предварителните очаквания на централите, това застудяване ще бъде сравнително кратко и през втората половина на следващата седмица температурите ще се повишава.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...