Областна дирекция “Земеделие” обяви тръжна сесия за отдаване под наем или аренда на 4 ниви и 1 пасище в землища на община Брезник

Четири ниви и едно пасище в землища в община Брезник са сред свободните имоти, които са обявени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд с начин на трайно ползване “ниви” и “пасища, мери и ливади”, ведно със списъци на имотите. Това съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Четирите ниви, които ще бъдат отдадени под аренда се намират в землищата на град Брезник и брезнишките села Бабица и Завала. Срокът за предоставянето им е 5 години, а началната тръжна цена за всеки един имот е 40 лева на декар. Две от нивите се намира в границите на град Брезник и са с площ – 89,717 декара и 11,734 декара. Другите две ниви се намират в селата Бабица – площ 28,782 декара и Завала – площ 12,153 декара. Ниви се дават под аренда и в общините Перник и Радомир. Общият брой на имотите в област Перник е 11, а общата им площ е 226,523 декара.

В землището на град Брезник има и едно пасище, мера, което е свободно. Площта му е 700 квадратни метра. Пасището се отдава под наем за стопанската 2017/2018 година. В общините Перник, Земен и Радомир също се отдават под наем пасища. Общият брой на имотите в областта е 23, а общата им площ е 429,803 декара.

Виж също...

Loading...