Регионална здравна инспекция-Перник отбелязва Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатити и 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН

В края на миналата седмица Регионална здравна инспекция-Перник стартира регионална АНТИСПИН кампания под мотото: „Моето здраве е мое право”. Целта на кампанията е да се предостави информация за правото на здраве и здравеопазване на хората, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

В периода на кампанията от 17 ноември до 1 декември се планира осъществяване на няколко дейности. От 20 до 23 ноември в сградата на Регионална здравна инспекция-Перник ще се проведат Дни на отворените врати с информационен кът с възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване на гражданите. Предвидени са и провеждане на безплатни и анонимни консултации и изследвания на терен – в 2 професионални гимназии в областта.

По време на кампанията ще бъдат проведени здравно-образователни лектории сред млади хора, както и предоставяне на информационни материали и презервативи на обществени места и в училищата.

Виж също...

Loading...