Намаляват ли скоростта шофьорите, които преминават през “легналите полицаи” и повдигнатата пешеходна пътека в трънското село Филиповци? – ВИДЕО

Дали успяват “легналите полицаи” и повдигнатата пешеходна пътека на главния път в трънското село Филиповци да накарат шофьорите на автомобили да намаляват скоростта на движение през населеното място. Това провери камерата на Zapadno.com като засне видеа на трите места, където се поставени ограничителите на скоростта.

От един месец високата скорост на автомобили в отсечката по второкласен път 63 в трънското село Филиповци се ограничава от два “легнали полицая”, една повдигната пешеходна пътека и няколко пътни знака. Инициативата за поставянето на „легналите полицаи“ и повдигнатата пешеходна пътека е благодарение на подписка на местните жители и кметът на селото Самуил Стоилов. В средата на месец октомври изкуствените неравности по платното за движение бяха монтирани от фирма за пътно поддържане.

През населеното място преминава главен път, който е част от Републиканската пътна мрежа и е връзка на България със Сърбия. По натоварената отсечка се движат тежкотоварни и леки автомобили, които често не намаляват скоростта си на движение въпреки преминаването им в населеното място. Това беше и причината местните да се вдигнат и да поискат да се вземат мерки срещу високата скорост в селото им.

Камерата на Zapadno.com засне кратки видеа, които не претендират за статистика. Клипчетата показват културата на шофьорите на пътя и колко от тях намалиха и колко не го направиха при преминаването им през “легналите полицаи” и повдигнатата пешеходна пътека по време на снимките.

Вижте сами какво засне Zapadno.com:

Виж също...

Loading...