Ученици от групата “Моята родина – Република България” към брезнишката гимназия изиграха сценки, рецитираха и пяха за Деня на християнското семейство – СНИМКИ

Ученици от групата за извънкласни дейности по интереси “Моята родина – Република България” към брезнишкото училище “Васил Левски” представиха тържество за Деня на християнското семейство. Тържеството се състоя в класната стая на 4 “б” клас в школото, където се бяха събрали родители, учители и гости. Сред гостите бяха зам. директорът на средно училище “Васил Левски” Виолета Борисова и отец Михаил Станкович, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът беше първата публична изява на група за извънкласни дейности по интереси “Моята родина – Република България” за тази учебна година. Това сподели ръководителят на групата и учител Савка Борисова. “Групата за дейности по интереси “Моята родина – Република България” вече работи втора година. За тази година това е първата изява, а другата ще е в края на учебната година. Днес направихме посещение на църквата “Свети Георги Победоносец”, където разказахме на отец Константин какво означава празникът. Децата му разказаха и изиграха сценка в църквата. После имаше много въпроси, които се породиха – те задаваха, той отговаряше.”, каза Савка Борисова. Учениците бързо са възприели сцените, рециталите и песните, които представиха за Деня на християнското семейство. Освен това те са се запознали с подробности за празника, за който само са чували. Това добави още ръководителят на групата и учител Савка Борисова.

В началото на тържеството ръководителят на групата отправи обръщение към гостите в класната стая. “Предполагам, че след като напуснем тази стая и се приберете вкъщи вие ще отделите достатъчно внимание на вашите деца и ще се сещате, че те имат нужда от повече духовни напътствия и помощ. Понякога не ни е достатъчно само да подсигурим ежедневните нужди на децата. Те имат нужда и да си поговорят с някого, да задават въпроси и някой безкрайно много да им отговаря, за да опознаят света около нас.”, обърна се към родителите Савка Борисова.

Тържеството премина с представяне на сценки, свързани с празника, забавни песни и рецитали. В проявата беше включена и статистическо проучване, в което се включиха родителите. На тях им бяха раздадени няколко цветни изображения на игри, които вече са забравени. Ръководителят на групата за извънкласно дейности по интереси “Моята родина – Република България” се обърна към присъстващите в класната стая с апел тези игри отново да бъдат възобновени сред младото поколение. За домашно на учениците им беше поставена задача, в която тази вечер да се включат и техните семейства.

Към края на тържеството отец Михаил Станкович поздрави учениците за представянето им и се обърна към родителите. “Удивителни бяхте деца. Браво на вас, браво и на вашата учителка, която ви е подготвила така прекрасно. Вие казахте всичко за празника, просто искам само да пожелая на всички вас – здраве, радост… Да растете в едно прекрасно семейство, което наистина да бъде подкрепа за вас в живота ви, защото семейството е именно най-малката клетка за нас, православните християни, въобще за всички хора по света. Това е сърцевината на нашето общество. Гордейте се с вашите семейства, но знайте че родителите имат отговорност, както казаха и децата в представлението – че имате духовна отговорност към децата да ги възпитавате в нравствените добродетели и да се постараете в тях да израстат едни добри хора, с които да се гордее цялото общество. Църквата е майка на всички нас и ние приветстваме всички тези добри поводи, по които се събираме. Надявам се догодина пак да се съберем и пак да представим този празник.”, каза отец Михаил.

Учениците раздадоха подарък за спомен на всеки един от гостите – знаменце с образа на Дева Мария и Младенеца с послание. Всички участници, заедно с ръководителя им се снимаха за спомен пред дъската, която беше украсена с рисунки на тема “Човекът без семейство не може да живей”.

Разгледайте снимки от тържеството, което беше посветено на Деня на християнското семейство:

Виж също...

Loading...