След работната среща с представители на ВиК-Перник в Трън: Ще се подменят най-проблемните водопроводни трасета в Трънско

Водопроводните трасета в община Трън, където има най-чести аварии ще бъдат подменяни. Това е било решено след работната среща между местната власт в пограничната община и представители на ВиК-Перник и ВиК-Трън. Това каза в ефира на радио “Благоевград” кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Както първо Zapadno.com информира тази седмица в заседателната зала на трънската общинска администрация се проведе работна среща между кметове, кметски наместници, общинската администрация, Общинският съвет и представители на ВиК-Перник и ВиК-Трън. Чрез събитието местни управници имаха възможност да представят проблемите свързани с водоснабдяването в населените места или да зададат въпроси към управителя на ВиК-Перник инженер Иван Витанов и колегите му от водопреносното дружество. Срещата беше инициирана почти две седмици след като стана ясно, че жители на трънското село Парамун имат намерение да спрат да си плащат сметки за вода след като от месеци имат проблеми с водоснабдяването в населеното място. Сред местните в селото е имало и намерение за предприемане на радикални мерки като отделяне от Община Трън и преминаване към съседната Община Брезник, ако проблемът не бъде решен. Ако сте пропуснали, прочетете още по темата: Жители на Парамун имат намерение да спрат да плащат сметките си за вода, ако не се разреши проблем с водоснабдяването на трънското село

В началото на тази седмица проблемът с водоснабдяването беше решен след като екипи на ВиК отстраниха два теча по водопровода на селото – един в шахта и един в частен имот.

Община Трън и ВиК-Перник са се договорили да бъдат подменяни водопроводни трасета по проблемните участъци, които се обслужват от водопреносното дружество. “Това, което договорихме е където са най-честите аварии да се подмени трасето било то километър, два според зависи това, както се налага в даденото населено място.”, каза кметът Цветислава Цветкова е ефира на радио “Благоевград”.

Виж също...

Loading...