Над 270 декара горски площи в Брезнишко и Трънско, на които са извършвани санитарни сечи ще бъдат залесени с широколистни дървета

На територията на Държавните горски стопанства в Брезник и Трън се извършва подготовка на почвата за пролетно залесяване догодина. Общата площ в района на двете горски стопанства, на която се извършва почвоподготовката е 273 декара. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие-Благоевград.

На територията на “Държавно горско стопанство”-Брезник се извършва подготовка на почвата за пролетно залесяване догодина на площ от 173 декара. Това са невъзобновени горски територии и терени, освободени след проведени санитарни сечи заради нападение от корояд. В района на “Държавно горско стопанство”-Трън почвоподготовката е върху 100 декара. Залесяването ще се извърши с местни широколистни видове – цер, зимен дъб и акация, които са устойчиви на съхнене, както и с черен бор.

Подготовка на почвата се извършва и в районите на Благоевград, Кюстендил, Невестино и Осогово. Напролет те ще бъдат залесени от служителите на Югозападно държавно предприятие и териториалните поделения в отделните райони.

Виж също...

Loading...