Кметският наместник на трънските села Велиново и Милкьовци Никола Динев изпълни хита “Шушана”, който завладя България

Хитът “Шушана” беше изсвирен и изпят от кметския наместник на трънските села Велиново и Милкьовци Никола Динев. Изпълнението на известния с хумористичния си дух кметски наместник е било заснето на видео и качено в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com.

С акустична китара в ръка Никола Динев е зарадвал хората около него с изпълнението на “Шушана” – хитът “възроден” от певеца Наско Ментата и нашумял в родното публично пространство през последния месец. Кметският наместник не отстъпва по нищо на Наско Ментата – където и да бъде поканен по тържества и събирания той винаги свири и пее от душа. Сред любимите му изпълнения са фолклорни песни от Пиринско, Родопско и други краища на България, шлагери, сватбени мелодии и понякога сръбски хитове.

Видеото е прегледано над 1000 пъти в социалната мрежа Фейсбук, а под него има множество позитивни коментари към изпълнението и веселия певец. Мелодията от песента е позната на Никола Динев, но не и текстът и. Затова се наложило по време на изпълнението му да си помага с лист, на който са написани изреченията на парчето. “Преди това бях попаднал на оригинала на песента, който е от 75-та година и е на английски. Случайно се събрахме и всички: “Дай, Шушана, Шушана” и я запях. Текстът го четох, защото много не го знам.”, сподели кметският наместник пред Zapadno.com. Той е известен сред трънчани като добър и засмян човек, с който винаги би ти било приятно да споделиш времето си.

Преди години оркестър “Изгрев” също изпълниха “Шушана”, а много преди това – през далечната 1975 година сръбския състав Dah и певеца Златко изпяват “Sosana”. Парчето е било издадено в англоезичен албум на групата. “Sosana” се превръща в тотален хит, който се изпълнява от редица певци в бивша Югославия. Тогава се появяват спекулации, че мелодията е вдъхновена от песен на иврит – Erev Shel Shoshanim. Така че на въпроса в чия глава за първи път се е зародила заразителната мелодия, едва ли може да има еднозначен отговор.

В края на този материал единственото, с което можем да завършим е пословицата: Който пее, зло не мисли!

*  Zapadno.com публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Виж също...

Loading...