През изминалото денонощие в област Перник не е имало снегонавявания, заледявания и закъсали автомобили, а републиканската пътна мрежа е проходима

Републиканската пътна мрежа в област Перник е проходима при зимни условия. През изминалото денонощие няма снегонавявания, заледявания и закъсали автомобили. Не са въведени ограничения в движението на тежкотоварните автомобили. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Виж също...

Loading...