Коледната елха, празничните светлини на централния площад и главни улици в град Брезник ще грейнат на 8 декември

На 8 декември (петък) ще бъдат включени празничните светлини на коледната елха и украсените централни места в град Брезник. Традиционно събитието ще бъде съпроводено с много изненади за всички деца и музикално-танцова програма, предаде репортер на Zapadno.com.

В 17:00 часа на 8 декември на площад “Девети септември” ще бъдат включени светлините, които ще пременят централни части на града в коледно-новогодишен дух и празнично настроение. Нов облик и палитра от цветове ще придобият сградата на народно читалище “Просвещение-1870” и пространството пред административната сграда, в която се помещава Общински съвет-Брезник. Стълбовете на уличното осветление по централни брезнишки улици също ще грейнат в коледно-новогодишни нюанси.

По традиция, когато се включват празничните светлини в Брезник по интересен и всяка година различен начин пристига Дядо Коледа. “Подготвяме изненади за всички деца. На този ден ще дойде Дядо Коледа, както всяка година. Няма да е както миналата, няма да е и както по-миналата година, но няма да казвам какво ще бъде, за да не развалим изненадата.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска. Празничното събитие се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище “Просвещение-1870”. Кметове и кметски наместници в селата на община Брезник се занимават с организацията по украсяването на населените места, уточни още зам. кметът. Очаква се днес да започне украсяването на коледната елха на площад “Девети септември”.

Най-късно в началото на следващата седмица коледната украса ще грейне и в центъра на брезнишкото село Ноевци. В населеното място вече се подготвят за коледно-новогодишния банкет на Ноевци, който ще се проведе на 29 декември в местния ресторант “Черногорец”. Традиционно около 100 ноевчани се събират да празнуват заедно в края на годината. Това каза пред Zapadno.com кметът на Ноевци Асен Асенов.

Виж също...

Loading...