Разпоредено е да се наблюдават язовирите и критичните участъци по реките в област Перник, а учениците са с облекчен учебен процес

Среднощно събрание в Областната администрация, свикано във връзка с усложнената метереологична обстановка и очакващите се обилни валежи се е провело в Перник, пише ZaPernik.com.

Със заповед на областния управител Ирена  Соколова от полунощ на 1 декември до полунощ на 3 декември, областния управител задължава кметовете и ползвателите на язовири да наблюдават нивото на язовирите и критичните участъци по поречието на реките, както и да дават регулярна своевременна информация към сформирания Областен дежурен щаб. На всеки час към областния управител се изпраща спешна информация за нивото на валежите, наблюдавайки 5 обособени точки в област Перник.

По нареждане на областния управител на Перник и началника на инспектората в Перник е разпоредено облекчен учебен процес на всички ученици в област Перник, за да могат в светлата част на дома да бъдат в своите домове.

Повишава се количеството на валежите от сутринта. Препоръчва се гражданите да не предприемат рискови пътувания. Телефон 112 е отворен за подаване на сигнали при нужда.

Виж също...

Loading...