Кметът на село Гигинци е внесла предложения за ремонт на магерницата, лекарския кабинет, укрепване на моста при гробищата и допълнителни улични лампи

Няколко са предложенията на кмета на брезнишкото село Гигинци Цана Сандова за строителните и ремонтни дейности през 2018 година в населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

В строителната програма дейности през 2018 година в кметство Гигинци, финансирани от бюджета на Община Брезник са включени: вътрешен ремонт на магерницата, ремонт на коридора и лекарския кабинет в кметството, частичен ремонт за укрепване на железния мост пред гробищния парк и монтиране на осветително тяло за улично осветление.

“Вътрешен ремонт на магерницата трябва да се направи, което от Общината обещават да стане дори да не е по строителната програма. Трябва да се направи ремонт на кабинета в кметството и лекарския кабинет, защото в две от стаите в сградата таванът е свален и много по-лесно се отопляват стаите. Когато покривът течеше таванът се белеше. Това е за ремонт от много години, поне аз откакто съм тук – вече 9 години не е правен ремонт на тези две стаи и е наложително. Ежедневно се посещава лекарския кабинет и е важно да се оправи. Друго предложение е частичен ремонт за укрепване на железния мост пред гробищния парк. Там от реката като е придошла водата се е подкопало и трябва да се подсили. Не е чак толкова опасно, но е добре да се укрепи навреме, защото така като пропуска вода прави луфт между железния мост и пътя.”, каза кметът на село Гигинци. По отношение на предложението за монтирането на осветително тяло за улично осветление Цана Сандова добави, че по една лампа на година да се монтира ще е добре.

Виж също...

Loading...