Висшият съдебен съвет отличи съдиите Роман Николов и Веселин Хайдушки и административния секретар на Районен съд-Брезник

Отличия за успешно прилагане на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ са получили двамата съдии и административния секретар на Районен съд-Брезник. Това съобщи за Zapadno.com административният секретар Елизабета Никифорова.

Висшият съдебен съвет е удостоил с грамоти и служебна благодарност за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяване на образователната програма. Отличията са и за принос за отличаването на Висш съдебен съвет със специалната награда на журито за 2017 година в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа.

Районният съд на Брезник работи в сътрудничество с брезнишкото средно училище „Васил Левски“, където съдиите влизат в ролята на лектори и предават важни теми свързани със съдебната система и законите на Република България. В средата на месец ноември в брезнишкия съд се проведе Ден на отворените, чрез който институцията отново показа, че е отворена към информирането на гражданите за дейностите, които се извършват в нея.

Виж също...

Loading...