Читател: След 30 години ремонтираха улица в Брезник, но асфалтираха дървета и зададоха неправилна нивелация, Общината: Ще уведомим строителната фирма за това

Нередности след ремонт на една от улиците в град Брезник е забелязал читател на информационния сайт. Той е заснел асфалтирани дървета и неправилно зададена нивелация по улица “Стоян Миленков”. От общинското ръководство казаха, че досега не са подавани сигнали на граждани за неправилно извършени ремонти по улиците в града, но ще уведомят строителната фирма за сигнала.

Читателят Красимир Йорданов приветства инициативата да бъдат ремонтирани улици в Брезник, особено такива, на които това не се е случвало от 30 години като споменатата “Стоян Миленков”. Въпреки труда на фирмата извършила ремонта по улицата се забелязват нередности – асфалтирани стволове на дървета и неправилна нивелация. Ето какво пише читателят:

“Здравейте, наскоро общината в Брезник извърши ремонт на ул. Стоян Миленков. Такъв не бе правен повече от 30 г. Положи нов асфалт и оправи тротоарите. Инициативата е чудесна, но не завършена качествено. Асфалтираха и брезите и други дръвчета по тротоара. От неправилно зададената нивелация в края на улицата се образува голяма локва, която през зимата ще замръзне и ще напука новия асфалт.”, съобщи читателят Красимир Йорданов. Той изпрати и снимков материал на забелязаните от него нередности след ремонта на улицата. “Kогато асфалтираха казах на техническия, че бъркат с дръвчетата, той каза, че ще ги оправят, но явно без медийна намеса няма да се задействат.”, добави още читателят.

Разгледайте още няколко снимки от улица “Стоян Миленков”:

Зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров каза пред репортер на Zapadno.com, че досега не са подавани сигнали от граждани във връзка с ремонтите на улици и тротоари. Фирмата-изпълнител, която е извършила строително-ремонтните дейности ще бъде уведомена.

Преди 2 години “Нова телевизия” показа кадър на асфалтирани след ремонт на улица дървета в град Видин. В репортажа стана ясно, че са били засегнати около 50 дървета на 30-40-годишна възраст. Това показва, че случаят в град Брезник не е прецедент и единствен в България.

В края на месец септември започна основен ремонт на част от уличната мрежа и тротоари и част от общинската пътна мрежа на територията на община Брезник. Строително-ремонтните дейности се извършиха чрез обществена поръчка, която беше разделена на две обособени позиции: Първа обособена позиция: “Основен ремонт на част от уличната мрежа и тротоари на територията на Община Брезник” Втора обособена позиция: „Основен ремонт на част от общинската пътна мрежа на територията на Община Брезник“. Сумата за първата обособена позиция е 212 916 лева и 67 стотинки без включен ДДС, а по втората обособена позиция е 141 666 лева и 67 стотинки без включен ДДС.

Виж също...

Loading...