Коледната магия завладя град Трън с включването на светлините на най-високата елха и най-живописната украса в Пернишко

Светлините на коледната елха и празничната украса в град Трън тържествено бяха включени. Коледната магия озари площад “Владо Тричков” в общинския център, където се бяха събрали трънчани и гости на града, предаде репортер на Zapadno.com.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова пусна празничните светлини, с които е украсена най-високата елха в Пернишко – 23 метра и 50 сантиметра. Дървото на надеждата, както го наричат местните се намира в непосредствена близост до местния хотел “Ерма”. С 10-секундно отброяване беше даден старт на ритуалното запалване на коледните светлини.

Стълбовете около централния площад също грейнаха, както и фасадата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, до която е украсено и друго дърво с коледно-новогодишни мотиви. Небето над градчето беше озарено от празнична заря, от която всички се впечатлиха. Гостите на площада бяха почерпени с чаши вино, подсигурени от общинската администрация. По традиция от колоните пред читалището зазвучаха народни песни, които накараха част от присъстващите да извият хора на площада.

Трънчани са единодушни, че празничната украса е най-живописната от общините в област Перник, но и са на мнението, че на място с очите си може да се разбере това.

Виж също...

Loading...