Комисия допусна двама кандидати до участие в конкурса за длъжността „директор“ на Общински исторически музей-Брезник

Двама са допуснатите кандидати до участие в конкурса за длъжността „директор“ на Общински исторически музей в град Брезник. Това става ясно от протокол на Комисия, която е определена със заповед на кмета на Община Брезник, научи Zapadno.com.

На 4 декември Комисията в петчленен състав с председател зам. кмета на Община Брезник Мария Добревска е разгледала подадените документи за участие в конкурса за директор на Общинския исторически музей. Комисията е решила да допусне до участие в конкурса две дами – Емилия Николова и Тодорка Тодорова. На допуснатите кандидати ще бъде съобщено писмено датата, часът на започване и мястото на провеждане на конкурса, става ясно още от протокола оповестен на сайта на общинската администрация.

В началото на месец ноември тази година стана ясно, че кметът на Община Брезник Васил Узунов е издал заповед, с която обявява конкурс за избор на директор на институцията. Желаещите да участват в конкурса трябва да изготвят и защитят Концепция за дейността и развитието на Общински исторически музей-Брезник за период от 5 години (2018 – 2023 година), като подробно разработена за първата от тях – 2018 година.

Сега длъжността се заема от историка и видна брезничанка Аниела Асенова, която видно от инициативи организирани от музейната институция изпълнява много добре задълженията си. Който и да бъде новият директор на музея е важно да работи присърце и да продължи делото на предшественика си, за да продължава да популяризира историята и традициите на Граовския край.

Виж също...

Loading...