19-годишният трънчанин и фотограф-любител Петър Петров засне спираща дъха снимка на празничната заря с коледната елха в град Трън

Младият трънчанин Петър Петров засне спиращ дъха кадър в момент, когато небето над центъра на град Трън е озарено от красива заря. Неговото хоби е фотографията, а снимката направил във вечерта, когато ритуално бяха запалени коледните светлини в града, предаде репортер на Zapadno.com.

Петър Петров е на 19 години и е завършил средното си образование в трънската гимназия “Гео Милев”. Той беше един от десетината абитуриенти, които прекрачиха за последен път прага на училището през месец май тази година. Младият трънчанин в момента не работи, но планува да се реализира в компютърните технологии, главно програмирането. На въпроса от кога се занимава с фотография – неговото хоби, той отговори: “Още от много малък! Започнах със старите апаратчета с ленти, после стана компактен апарат след това – смартфон и сега вече съм с професионален апарат, който дава възможност за доста креативност.”, сподели Петър пред репортер на Zapadno.com.

Най-любимото място на младия фотограф-любител за заснемане е терасата на тавана на дома, в който живее. От там има изглед към целия град и когато има красив залез или изгрев – снимките непременно стават уникални преминали през окото и обектива на Петър.

Неговата снимка на зарята в центъра на Трън събра стотици харесвания и десетки положителни коментари в различни групи в социалната мрежа Фейсбук. Идеята за самото заснемане на феерията от цветове за празник дошла на Петър преди няколко месеца. Още тогава той иска да заснеме елхата и зарята, но за тази цел трябвало да намери перфектното място. Освен към фотография той има афинитет и към готварството, за което е изкарал специален курс и е работил около година в местния хотел “Ерма”. И в бъдеще Петър ще се занимава с фотография, но има и друг приоритет. “Ще продължавам да го развивам в бъдеще, но компютърните технологии ще ми останат приоритет.”, сподели още той. А неговото пожелание към трънчани е: “Нека бъдат живи и здрави, да си прощават и весело прекарване на идните празници! Благодаря за подкрепата!”, завърши младият Петър Петров.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...