Животът на уредника Магдалена Георгиева се е променил след излъчения по NOVA репортаж за скалния параклис “Света Петка” в Трън

След излъчения по NOVA кратък филм за параклиса “Света Петка” в град Трън животът на уредника на светата обител Магдалена Георгиева се е променил. Това сподели самата тя пред репортер на Zapadno.com.

Филмът за чудодейния параклис беше излъчен на 25 ноември в предаването „Ничия земя“.  В него беше разказана историята на скалния параклис в Трън, чудесата, които са се случили в него и хората, които поддържат святото място. Според уредника Магдалена Георгиева, която го стопанисва, там често идват хора, които се молят да се случват лоши неща на другите. Затова и тя посреща с молба: “Пожелайте си само нещо хубаво!” Не знаех защо го казва, дори се изненадах… Как да се молиш за нещо лошо, но нейде. Това правели… Молби за лошо. Е – викам си – какъв народ сме бе. Даже от скалите да искаш лошотия. Ми че може би и от това и плачат. Ама плачат лековито. Даже скалите плачат лековито, а хората да не могат… Той камъкът и студен да е, и на векове да е – пак душа носи, а хората какво носят… Идете, ама не с лошо, че и камъните плачат… Лекуват, ама плачат…”, разказаха от „Ничия земя“.

Тотална промяна в живота на Магдалена е предизвикал излъченият филм. Тя е отпуска заради здравословни проблеми, но това не пречи на хора от цялата страна, които идват в града да я търсят дори в дома и. Тези дни в една от утрините Магдалена е била навестена от възрастна жена в нейния дом. “Още в 9 часа нахлуха направо в дома ми, защото са разбрали, цитирам: “Разбрахме, че ще отпуска да дойдете да ни отворите.” Това е отношението на хората. Нека всеки сам си вади изводи, ако към него така се отнесат какво ще му е. Просто съм преуморена, защото за съжаление всичко е егоизъм. Разбирам нуждите на хората. Наистина съм отпуск, болна съм, за да съм горе. Просто хората…”, сподели тя пред репортер на Zapadno.com.

В деня след като в национален телевизионен ефир беше показан параклисът в Трън се стекоха стотици хора от различни краища на България. Всеки от тях пристига със своите проблеми и нужди да му бъде помогнато от светицата. Целият филм в предаването “Ничия земя” може да видите като натиснете тук.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...