Засега няма информация в България да са доставени засегнати със салмонела партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис“

Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди бебешки храни на френската компания „Лакталис“, съобщиха от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и чуждестранни пазари. Забраната е предприета, поради установено наличие на салмонела в храните.

Френското министерство на икономиката и финансите публикува списък с над 600 партиди, които са забранени за консумация и са предприети мерки за изтеглянето им от пазара. С цел да обърнем внимание и предпазим потребителите, които евентуално може да са си закупили, засегнати продукти от друга държава, публикуваме списъка с продуктите и партидите на френските власти. България не фигурира в този списък.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...