Чрез “Седмица на четенето” учениците от основното училище в село Ноевци надграждат и развиват потенциала си докато се забавляват – СНИМКИ

Основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци взима участие в “Национална седмица на четенето”, която се провежда от 11-ти до 15-ти декември. Кампанията е била открита в понеделник с рисунки на любими приказни герои, които са гостували по класовете. Това каза за читателите на Zapadno.com директорът на училището Ивелина Ангелова.

През днешния ден между учениците са се провели състезания за най-добър четец, най-добър разказвач и за най-добър правопис. Кампанията ще бъде продължена с “Ден на книгата”, която ще се стартира утре (сряда). По време на “Ден на книгата” малки и големи ученици заедно ще четат свои любими книги. Това добави директорът на училището Ивелина Ангелова.

В четвъртък щафетата от инициативи ще бъде поета от “Маратон на четенето”, който ще продължи с размяна на любими книги между учениците. Чрез маратона всеки ученик ще прочита вкъщи книгата, която негов съученик му я е дал. След като бъде прочетена съответната книга двамата ученици ще я обсъждат в училище. “Седмицата на четенето” ще бъде закрита в петък с връчване на грамоти на най-добре представилите се в отделните състезания, които са се провели.

Разгледайте снимки от първите два дни на “Седмица на четенето”, която се провежда в училището в село Ноевци:

[maxgallery id=”15900″]

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...