Училище “Васил Левски” в град Брезник ще организира двойно коледно вълшебство – благотворителен базар и тържествен концерт

Благотворителен базар и коледен концерт ще бъдат организирани от училищното настоятелство, ученици и учители на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Коледният концерт ще е под патронажа на директора на териториално поделение “Държавно горско стопанство”-Брезник инженер Петър Савев. Освен общия коледен училищен празник всеки клас ще си направи тържество преди началото на зимната ваканция. Това каза пред репортер на Zapadno.com директорът на училището Емилия Вълова.

Благотворителният базар ще се организира за втора поредна година. Средствата събрани от него ще бъдат предназначени за подобряване на материалната база на училището в Брезник. На щандовете на базара ще бъдат изложени коледни играчки, украси и сувенири, които са ръчно изработени от ученици и техните учители. Базарът ще бъде подреден в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Във фоайето на читалището пък ще се организира коледният концерт подготвен от ученици, учители и училищното настоятелство. Организацията на коледния концерт е възложена на учителя и ръководител на вокална група “Песенна дъга” Николинка Байкова-Димитрова.

Събитията ще се проведат на 20 декември. Часът все още се уточнява, но вероятно началото на концерта и базара ще бъде дадено в 17 часа. Надсловът на коледния концерт също се уточнява. “Под патронажа на “Държавно горско стопанство”-Брезник се провежда коледният концерт. Служителите на горското стопанство винаги подаряват подаръци на децата. Това е едно дългогодишно сътрудничество между училището и Държавното горско стопанство, за което благодарим. От там ни доставят коледни елхи, колкото искаме и когато искаме.”, каза директорът Емилия Вълова.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...