Брезничанинът Милен Миланов, който е направил есе с паралел между произведения на Джордж Оруел и Алеко Константинов ще бъде награден

На пресконференция Младежки информационно-консултантски център-Перник представи реализираните дейности през 2017 година. Дейностите са обхванали и младежи от град Брезник. Младият брезничанин Милен Миланов дори ще бъде награден след като е взел участие в конкурс за есе. 25-годишният активен младеж работи в пернишката кабелна телевизия “Кракра” и участва в трупата на самодейния читалищен театър на Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Младите хора от Брезник и другите малки общини в област Перник откриват неправителствената организация чрез информационните канали в интернет. Има интерес и от страна на брезничани, като по-активните намират организацията. “На местно ниво до момента не сме установили толкова добри контакти, както например в Трън с местното училище и местната администрация. Приятната новина от конкурса ни, който проведохме за есе, която е част от кампанията “Познаваме ли институциите?” имаме двама участници, които ще бъдат наградени с поощрителни награди за участие, тъй като няма как да бъде направена конкурсна процедура и журиране. Единият от участниците е от Брезник.”, каза ръководителят на Младежки информационно-консултантски център-Перник и председател на Сдружение с нестопанска цел “Обектив” Станислава Генадиева.

Другият участник е младеж от град Перник, който също е над 20-годишна възраст. “Сторило им се е интересно да споделят мнение по темите, които бяхме определили. Те са свързани с две произведения на Джордж Оруел и на Алеко Константинов – “Разни хора, разни идеали”. Идеята беше да се направи паралел между превод, когато всъщност са написани тези две произведения. Любопитното е, че са последните произведения за авторите им. Може би са едни от шедьоврите за всеки един от авторите. Направихме конкурса в партньорство с младежката организация “Градски легенди”, на която основната и дейност е насочена към литературата.”, добави Станислава Генадиева.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Снимка: Милен Миланов – личен архив

Виж също...

Loading...