Неправителствена организация от Перник определи млади хора от град Трън като необработени диаманти заради активността им

На пресконференция Младежки информационно-консултантски център-Перник представи реализираните дейности през 2017 година. Дейностите са обхванали и младежи от град Трън, които според екипа на Младежкия информационно-консултантски център са като необработени диаманти заради високата им активност, предаде репортер на Zapadno.com.

От 3 години неправителствената организация от Перник си сътрудничи с млади хора от град Трън. За доброто сътрудничество са спомогнали и местните общинската администрация и училище. “Впечатленията са ни много положителни. Те са изключително активни и отговорни млади хора. Младежи, които наистина се стремя да се развиват личностно. Сами се включват и никой не ги задължава да имат интерес. Темите, които предлагаме са им изключително интересни и се надяваме да са им полезни. Преди 3 години не беше лесно, но благодарение на активните експерти в общинската администрация достигнахме до 10-тина младежи от Трън. От тогава интересът става все по-голям. Тази година направихме един информационен ден, в който се включиха около 40 младежи от местното училище.”, сподели ръководителят на Младежки информационно-консултантски център-Перник и председател на Сдружение с нестопанска цел “Обектив” Станислав Генадиева.

Чрез опита с младите хора в Трън екипът на Младежки информационно-консултантски център-Перник е стигнал до становището, че младежите имат голямо желание да се развиват в неформалното образование, което се дава от обученията на неправителствената организация. Това каза пред Zapadno.com консултантът и обучител в Младежкия информационно-консултантски център Александър Кръстанов. “Интересното при младежите от Трън е, че те са като необработени диаманти, тъй като са добра представителна извадка за младежите в България. Когато поработиш с тях и им покажеш, че имат потенциал – те веднага го вадят. Така и в Трън, когато правихме консултациите в училището се видя как в началото бяха доста плахи, притесняваха се да говорят и да вземат мнение. След това вече видяха, че няма нищо страшно да си изкажеш мнението, да проявиш лидерство и видяхме как веднага се активизираха. Веднага след срещата в неформалните разговори питаха какво могат да правят още и кога ще дойде пак.”, каза Александър Кръстанов.

Останалата част от екипа на неправителствената организация също се присъедини към твърдението на консултантът и обучител, че младите хора от Трън са като необработени диаманти. “С голяма благодарност и към обучителите в местното училище, и към местната администрация, които се опитват да развият младите хора които са останали там и да им съдействат с каквото могат. Без тяхната подкрепа щеше да ни е много трудно да достигнем до тези необработени диаманти, както каза Алекс.”, добави Станислава Генадиева.

Информационният специалист в Младежкия информационно-консултантски център Кристина Георгиева също сподели положителни впечатления от срещите и обученията с младите хора от Трън.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...