Детска градина “Брезица” ще организира развлечения с родители и деца по повод коледните празници, инициатива за даряване на радост и посрещане на Дядо Коледа

С няколко тържествени събития ще бъдат белязани коледните празници за малчуганите и родителите им в брезнишката детска градина “Брезица”, предаде репортер на Zapadno.com.

По-основните събития ще бъдат “Празнични мигове” и инициатива за даряване на радост, която е във връзка с проекта “Мост към добрината”. “Празнични мигове” представляват развлечения с родители деца. Даряването на радост по проекта “Мост към добрината” е инициатива по замесване на сладки и направа на коледни картички. Изработените от децата подаръци ще бъдат изпратени на възрастните хора от старческия дом в Брезник.

Традиционно ще бъде посрещнат и Дядо Коледа в детската градина, който ще донесе подаръци на децата. Спектакълът по посрещане на Дядо Коледа ще бъде пресъздаден от трупата на Общински куклен театър-Благоевград. Белобрадият старец ще дойде в “Брезица” с неговите помощници на 22 декември от 15 часа. Децата от групата на детската градина в село Ноевци ще пристигнат за тържеството. Община Брезник ще подсигури превоз на децата и учителите от Ноевци. Това каза директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова.

Организаторите на празника са предвидили лакомства за малчуганите. Родителите също ще се включат в посрещането на Дядо Коледа като подготвят подаръци.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...