Кметът на Перник свиква спешно събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, в което участват и общините Брезник и Трън

Кметът на Община Перник Вяра Церовска свиква днес спешно събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Перник, в което участват общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Поводът за извънредното заседание е получено писмо от заместник-министъра на Министерство на околната среда и водите Николай Кънчев. В него се посочва, че ресорното миниcтepcтвo щe пpeдлoжи зa глacyвaнe пpoeкт зa peшeниe нa Mиниcтepcки cъвeт, c кoeтo „Регионално депо за твърди битови отпадъци – регион Перник“ дa пpиeмe битoвитe oтпaдъци нa общините Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и Кюстендил, при условията на член 42 алинея 3 от Закона за управление на отпадъците. Използването на регионалното депо ще бъде допуснато да се осъществява до въвеждането в експлоатация на регионално депо в региони Дупница и Благоевград, но не по-късно от 31 декември 2019 година, съобщиха от пресцентъра на Община Перник.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Снимка: Община Перник

Виж също...

Loading...