Общински съвет-Брезник направи предколеден и сърдечен жест на брезничанин, който се нуждае от процедура заради влошено здравословно състояние – ВИДЕО

Общински съвет-Брезник проведе редовно и последното за 2017 година заседание в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Коледен дух беше обхванал залата, както и присъстващите в нея. На днешната си сесия общинските съветници извършиха още едно благородно дело, което е към серията от добрини на местния минипарламент за тази година. Съветниците гласуваха със “за” да се отпусна еднократна финансова помощ на брезничанин, предаде репортер на Zapadno.com.

Дневният ред на сесията беше допълнен с още 3 точки, които са разглеждани на съвместното заседание на Постоянните комисии към Общинския съвет. Точките, които бяха добавени се отнасяха за допълване на Списъка на пасища, мери и ливади, започване на процедура за отдаване под наем на помещение за зъболекарски кабинет в сградата на брезнишкото училище “Васил Левски” и предоставяне на движима вещ – общинска собственост за стопанисване и управление на Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник.

Сред другите по-важни точки в дневния ред бяха: допълнение и изменение на Наредбата за определяне на местни такси и цени на услуги, допълнение и изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци, Програма за развитие на читалищната дейност на територията на община Брезник за 2018 година и определяне на представител на Община Брезник за участие в комисията за изработване на областна здравна карта. Останалите докладни бяха свързани с предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд с цел възстановяване на наследници, както и промяна начина на трайно ползване от „нива“ в „ливада“ или „пасище“.

Единодушно общинските съветници гласуваха със “за” да бъде отпусната еднократна финансова помощ на брезничанина Боян Колев. Той е отправил молба към Общинския съвет за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 200 лева, които са му необходими за предстоящи процедури свързани с влошеното му здравословно състояние. На заседанието на Постоянните комисии към Общинския съвет е направено предложение сумата да бъде 400 лева, като 200 лева ще бъдат взети от „Обезщетение и помощи по решение на Общинския съвет” и от възнагражденията на общинските съветници. Местният минипарламент упълномощи кметът на Община Брезник да извърши необходимата процедура за отпускането на еднократната финансова помощ.

През 2017 година на заседанията си Общинския съвет е гласувал за отпускане на още около 7-8 еднократни финансови помощи за жители на община Брезник, тоест почти всеки месец е имало такива молби от нуждаещи се хора, които са били удовлетворявани. Това сподели председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова на въпрос на Zapadno.com.

Вижте как гласуваха общинските съветници и по какъв начин се проведе заседанието на Общински съвет-Брезник във видеата на Zapadno.com:

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...